diumenge, 30 de desembre del 2012

INKSCAPE I TIPOGRAFIA

Les últimes classes de la part d’imatge (Júlia) abans de Nadal van ser força productives ja que ens vam passar les classes fent un conjunt d’activitats. Unes tractaven la tipografia i unes altres les animacions. Aquesta entrada la de dedicaré a la part de tipografia. Per realitzar aquesta part vam utilitzar l’Inkscape. 

En un ordinador hi ha diferents tipografies i cada una d’aquestes fonts té certes característiques que les diferencien de la resta. 

La primera part de les pràctiques tipogràfiques consistia en dibuixar una línia corba i un text a sobre i un cop ho tinguéssim vam haver de de fer coincidir el text amb la línia, és a dir, vam posar el text en el trajecte de la línia. 

Posteriorment, vam haver de fer una cosa semblant, però aquest cop amb una forma més complexa i el text havia de quadrar a l’interior d’aquesta, és a dir, vam posar la opció de “fluir en marco” i el text va quedar emmarcat en la figura. 

La segona de les pràctiques va ser una mica més complexa. Després de descarregar-nos un estil de lletra que ens agrades vam agafar una lletra de la frase d’exemple i la vam obrir amb l’Inkscape. Vam repassar-la, en una nova capa, i vam jugar amb els nodes, tot modificant la lletra. Finalment la vam decorar una mica amb les diferents eines que proporciona el programa. 

He trobat que aquestes pràctiques són força interessants i, per no dominar gaire aquests programes, trobo que no han estat gaire difícils i me n’he sortit força bé. La que m’ha presentat una major dificultat va ser la de la lletra, ja que les úniques indicacions que tenia eren les que estaven escites en el guió de l’activitat i em va costar una mica entendre el que havia de fer. Crec que aquest tipus d’activitats no em seran gaire útils en el meu futur com a mestre d’Infantil, ja que implica més temps i, en el cas de que ho utilitzes en alguna presentació de continguts, els nens tampoc ho apreciarien gaire ja que són massa petits. En definitiva, trobo interessant aquest tipus d’activitat però la utilitzaria més en el terreny personal per fer algun disseny en les lletres del meu nom, per exemple, i no el en professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada