dilluns, 15 d’octubre del 2012

NATIU O IMMIGRANT DIGITAL?


No escric des de la primera publicació i ja ha passat massa temps, així que avui m’he sentit inspirada i he decidit escriure una mica.

 Els primers dies de classe dies vam haver de llegar un text sobre natius i immigrants digitals i posteriorment el vam resumir i comentar a classe. Gràcies a la lectura, les paraules de natiu digital i immigrant digital ja formen part del meu vocabulari i han començat a tenir un significat. És útil conèixer els aspectes que diferencien els uns dels altres, tant els positius  com els negatius, ja que així és més fàcil poder tenir-ho en compte a l’hora d’actuar com a mestres. Hem de saber trobar un punt comú entre natius i immigrants digitals, un “llenguatge” (com diu en el text treballat)  per tal de fer més fàcil la comunicació entre els uns i els altres.

Una altra de les idees que considero clau  és que hem de ser oberts de ment, és a dir, poder adaptar-nos a tot allò nou que ens vingui, però mai fins arribar a l'extrem. Hem de poder ensenyar tant amb les noves metodologies (TIC,...) com amb les tradicionals (Llibres de text,...). D'aquesta manera enriquim més l'aprenentatge dels infants des de que són petits.



Ara bé, el que a més m’ha fet pensar ha estat una qüestió que ens ha formulat la mestra: Com ens veiem? Com a natius o com a immigrants digitals?

Segons algunes fonts de consulta, els nascuts a la dècada dels noranta ja es considerarien natius digitals, però, realment, ens sentim així? Alguns potser sí i d’altres potser no. Considero que estaríem en un punt entremig, en el “moment de transició” per dir-ho d’alguna manera. Per exemple: Jo sóc del 93 i davant d’una persona gran o, fins i tot, davant dels meus pares, em considero nativa. Ara bé, davant d’un nen de 4 anys em sento immigrant, ja que com hem comentat, també, a la assignatura, cada cop es dominen més aviat les noves tecnologies, fins al punt que un infant de 2-3 anys sàpiga dominar un iPad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada